top of page

Furiozan start prolećnog dela prvenstva

Updated: Jun 20, 2021

Iako je proteklog vikenda spuštena zavesa na dešavanja i fudbalske utakmice u Područnoj ligi Zrenjanin, bar što se ove sezone tiče, dešavanja van terena, analize, žaljenje za prokockanim bodovima ali i strepnja za ostvarivanjem statusa područnoligaša za narednu sezonu, i dalje su aktuelne. MSK i Mladost iz Banatskog Despotovca imaju šansu da promene svoj ligaški status za narednu sezonu, dok se pojedini klubovi nadaju potencijalnim promenama u ligama iznad ne bi li obezbedili još jednu godinu u PFL Zrenjanin. Kako ove teme nisu u fokusu što seleksandrovčana tiče, mi se fokusiramo na učinak crveno-plavih ovog proleća, odnosno prvih osam utakmica koje su prvotimci Borca odigrali ove godine.

18. Kolo - FK Borac (A) - FK Mladost (BD) 1:0. Sve je počelo po planu. Svoj debi na klupi crveno-plavih pobedom je započeo Duško Medić, novi strateg Aleksandrovčana. Protivnik, iako u kadrovskim problemima, pružio je izuzetno jak otpor igračima Borca pa je neizvesnost trajala sve do samog kraja utakmica. Strelac jedinog pogotka na ovoj utakmici bio je Ilija Rašeta koji se najbolje snašao na odbijenu loptu posle pokušaja Bičanina sa distance. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.


19. Kolo - FK 2. Oktobar - FK Borac (A) 2:2. Kao što kaže i naslov izveštaja sa ove utakmice, malo je falilo do pobede. Aleksandrovčani su imali 2 gola prednosti do gotovo poslednjeg minuta utakmice kada su domaći uspeli da stignu do izjednačenja. Pogotke za crveno-plave postigli su Grujić i Bicok, a domaćin je stigao do izjednačenja pogocima u 88. i 93. minutu utakmice. Na kraju žal za izgubljenim bodovima, ali i jedno novo iskustvo za podmlađeni tim Borca koji je sasvim sigurno zaslužio sva tri boda na ovom gostovanju. Ceo izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.


20. Kolo - FK Borac (A) - FK Vojvidna (NM) 2:0. Niz utakmica bez poraza nastavljen je i posle gostovanja Vojvodine iz Novog Miloševa. Pobeda rezultatom 2:0 bila je od velike važnosti za tim Duška Medića a bodovi su bili izuzetno bitni kada se igralo sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak. Najbolji akter domaćina na ovoj utakmici, Željko Grujić, našao se prvo u ulozi strelca a zatim i asistenta što je bilo više nego dovoljno za sigurnu pobedu crveno-plavih. Drugi pogodak u 89. minutu postigao je Rašeta. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.


21. Kolo - FK Borac (A) - FK MSK Mihajlovo 2:0. Istim rezultatom (2:0) Borac je savladao i MSK u narednom kolu. Svakako vrlo bitna pobeda i nova tri boda, a što je još bitnije, ponovo je savladan direktan konkurent u borbi za opstanak. Ponovo je tandem Grujić-Rašeta bio na visini zadatka što je i rezultiralo vodećim pogotkom u finišu prvog poluvremena, strelac Rašeta. Isti dvojac kombinovao je i u finišu drugog poluvremena, ovoga puta uloge su bile zamenjene pa je Grujić zatresao mrežu gostiju za konačnih 2:0. Treća pobeda za redom na Lukarelu i već osvojenih 10 bodova na startu prolećnog dela prvenstva, rezultat za svaku pohvalu. Izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.


22. Kolo - FK Tamiš - FK Borac (A) 1:2. Pobednička serija prosto i jednostavno nije mogla stati. Naredni protivnik, svakako tim koji se nije smeo podceniti, ali opet sa druge strane manje kvalitetniji i slabiji od prvotimaca Borca koji su još uz to, nalazili u seriji odličnih rezultata, pa je moral bio na izuzetno visokom nivou. I u ovoj utakmici Aleksandrovčani su dominirali i na kraju zasluženo stigli i do 4 pobede u ovoj godini. Grujić je doveo goste u vođstvo a propuštene šanse u uvodnim minutima meče domaćin je uspeo da kazni i poravna rezultat. Ipak, fizička sprema bila je presudna za dalji tok ove utakmice. Crveno-plavi su uspeli ponovo da stave utakmicu pod svoju kontrolu i stignu do pobedonosnog pogotka u finišu meče, strelac Brakus na asistenciju Bicoka. Ceo izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.

23. Kolo - FK Borac (A) - FK Polet 2:0. Svakako najbitnija i najteža utakmica za Aleksandrovčane u uvodnom delu prolećnog dela prvenstva bilo je gostovanje Poleta iz Nakova. U tom trenutku, drugoplasirani tim sa tabele svakako je bio veliki zalogaj za crveno-plave pa je pristup ovoj utakmici bio nešto drugačiji od ostalih. Na terenu, dve podjednake ekipe koje su pretile od početka meča, na sreću gosti nisu uspeli da postignu pogodak, već je to uradio Grujić koji je u finišu prvog poluvremena doveo Borac u vođstvo. Na početku drugog dela prelep pogodak Rašete iz slobodnog udarca kojom je potvrđena pobeda domaćina i nova tri boda. Posle ove pobede Borac se plasirao u sam vrh tabele i nagovestio nešto bezbrižniji nastavak sezone. Ceo izveštaj možete pronaći ovde.


24. Kolo - FK Borac (A) Slobodan. Posle pobede nad ekipom iz Nakova, Borac je bio slobodan pošto je Jedinstvo iz Bočara istupilo iz takmičenja još u prvom delu sezone.


25. Kolo - FK Borac (A) - FK Radnički 1911 3:0. Derbi 25. kola odigran je na Lukarelu, a protivnik Borcu bio je Radnički 1911, tim koji se već tada nalazio u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, što je na kraju dovelu i do ispadanja u niži rang takmičenja. Pogotke za crveno-plave na ovoj utakmici postogli su Grujić, Barbul i Ivančević. Gosti nisu uspeli da iskoriste svoje šanse na ovoj utakmici, a verovatno i najzaslužniji što je mreža crveno-plavih mirovala na ovoj utakmici bio je golman Gajinov koji je bio na visina zadatka. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.


26. Kolo - FK ASK Aradac - FK Borac (A) 1:1. Pet vezanih pobeda bili su odlična uvertira Aleksandrovčanima pred gostovanje u Aradcu ekipi ASK. Teško gostovanje i protivnik za svaki respekt, ali opet propuštena šansa da se uknjiže sva tri boda. Tandem Grujić-Rašeta ponovo je svoju uspešnu saradnju krunisao pogotkom, strelac Rašeta, asistent Grujić. Domaćin ipak uspeva da stigne do izjednačenja i do kraja utakmice sačuva bod pošto su imali i igrača manje na tarenu. Serija utakmica bez poraza se nastavlja, a cilj (opstanak u ligi) gotova da je već ostvaren. Više sa ove utakmice možete pročitati ovde.


Krajni komentar za prvih osam utakmica prolećnog dela sezone svakako je za svaku pohvalu. Šest pobeda i dva remija, osvojenih 20 bodova i sam vrh tabele već u tim momentima garantovali su mirniji nastavak sezone. Ipak, daleko je to još uvek bilo od konačne pobede i slavlja. Ostalo je još osam utakmica do kraja sezone. Narednih dana osvrnućemo se i na te utakmice, odnosno sam učinak crveno-plavih do kraja sezone.




ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page