top of page

FK Tamiš - FK Borac (A) 1:3

Updated: Oct 21, 2019

FK Borac je u okviru desetog kola PFL Zrenjanin gostovao ekipi Tamiša u Farkaždinu i rezultatom 1:3 uknjižio nove bodove u grčevitoj borbi za opstanak. Poslednji put klub sa Lukarela uspeo je da pobedi 2 utakmice za redom pre nešto manje od pola godine, kada je "tukao" zrenjaninski Proleter i prošlonedeljnog rivala 2. Oktobar iz Kumana.

Nisu Aleksandrovčani dobro otvorili meč i već u petom minutu domaćin posle kontranapada stiže do gola Tomića, koji je u ovoj situaciji bio nemoćan. Do današnje utakmice Tomić je bio nezamenljiva karika gostujuće ekipe, ali je povreda u dvadesetom minutu zadala glavobolje treneru gostiju Zečeviću koji je bio prinudjen da na gol pošalje Popova koji je tako i debitovao na golu FK Borca. Ubrzo novi prekid kada je igrač ekipe Tamiša zadobio povredu kolena, pa je i trener domaćih bio prinudjen da napravi izmenu. Nismo se nagledali fudbala jer je igra često prekidana, što je izazvalo nezadovoljstvo kod publike. Imali su i gosti svoje šanse. Najpre je Ćulafić lošije zahvatio loptu glavom, a potom Bicok propustio sjajnu priliku da iz prekida dovede svoju ekipu do egala. Na poluvreme se odlazi rezultatom 1:0 u korist domaćina.

U drugom poluvremenu videli smo drugačiju igru gostiju koji su, u dosadašnjem delu sezone, uglavnom golove postizali u prvih 45 minuta. Najpre je Bicok sa 35 metara tukao po golu domaćina ali neprecizno da bi ugrozi gol. Nastavili su crveno-plavi da napadaju i posle sjajnog prodora Grbića koji pronalazi Ćulafića, a ovaj rutinski sprovodi loptu u mrežu Tamiša.

Tempo utakmice se sve više i više podizao, smenjivali su se napadi, pa su golmani bili glavni akteri na terenu u drugom poluvremenu. Najpre su gosti iz slobodnog udarca tukli po golu domaćih ali je Popov bio na visini zadatka. Sredinom drugog dela igre na nespretnu reakciju kapitena Kovačevića domaćini sjajno reaguju, ubacuju loptu u kazneni prostor i u najboljoj nameri da izbije loptu Novak faulira igrača domaće ekipe, a sudija Gajin bez dileme pokazuje na belu tačku.

Tu na scenu stupa gore pomenuti Popov koji čita šut protivničkog igrača i izvanredno brani penal, a samim tim daje vetar u ledja svojim saigračima koji ubrzo nakon kornera i odbijene lopte, stižu do prednosti preko Grujića koji sjajnim šutem sa dvadesetak metara matira golmana domaće ekipe za pravi delirijum na tribinama gostujućih navijača.

Domaćin kreće na sve ili ništa i počinje još više sa navaljuje na gol gostiju ali je svaki napad bio zaustavljen. Da je ponajbolji skakač u ligi i ovaj put dokazuje Aleksandar Bicok koji posle sjajnog centaršuta Grbića rutinski glavom u stilu najboljih napadača donosi konačan rezultat i velika 3 boda crvenoplavima.

I ovaj put FK Borac može da se pohvali podrškom sa tribina svojih navijača, kojih je u najmanju ruku bilo podjednako kao i domaćih. Najzad se vratilo sve ono za šta su se momci sa Lukarela borili i dokazali da se trud uvek isplati.

FK Borac sledeću utakmicu dočekuje Vojvodinu iz Novog Miloševa, gde će igrati mnogo rasterećenije posle ove pobede. Naravno da je pobeda primarni cilj pulena Vladimira Zečevića, a nadamo se da će svoje ciljeve igrači iz Aleksandrova ostvariti i sledeće nedelje, zato dodjite u što većem broju i podržite ih.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page