top of page

FK Borac (A) - FK Tamiš 3:0

Fudbaleri Borca su okviru 5. kola PFL Zrenjanin pobedili na svom terenu ekipu Tamiša iz Farkaždina rezultatom 3:0 i na taj način upisali prva tri boda u sezoni dok je ekipa iz Farkaždina i dalje bez bodova. Iako na kraju deluje kao ubedljiva i dominantna pobeda crveno- plavih, na terenu nije baš tako delovalo a otežavajuću okolnost po obe ekipe je predstavljalo veoma toplo i sparno vreme.

Prvih 11 na ovom meču su bili: S. Gajinov, Kovačević, V. Zečević, Tomin, Samolov, Cobor, Bičanin, Stanojević, Grujić, Grbić i Rašeta dok su na klupi bili: Kovanov, Medić, S. Zečević, Puhar, Toškov, Ivančević i D. Gajinov.

Znali su crveno- plavi da ovoj utakmici nemaju pravo na grešku, da moraju silovito ući u ovu utakmicu a tako je i bilo, pa su se od samog starta ređale šanse pred golom gostujuće ekipe a dve najbolje je imao Grujić. Kako je vreme odmicalo tempo igre je opadao, činilo se da će prvo poluvreme završiti bez golova ali posle jedne dobre akcije Aleksandrovčana, Stanojević pronalazi Grujića na drugoj stativi a ovaj šutem u suprotni ugao dovodi svoj tim u vođstvo od 1:0. To je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena gosti kreću nešto ofanzivnije sa željom da izjednače ali nekih ozbiljnijih šansi nije bilo. Sredinom drugog poluvremena Grujić proigrava Rašetu koji postiže drugi gol za crveno- plave. Pokušali su potom sa nekoliko napada gosti da nešto promene ali činilo se da su se i oni pomirili sa porazom.

Na samom kraju meča Grujić beži odbrani gostiju, koja je veoma visoko postavila neuspešnu ofsajd zamku, asistira novajliji Ivančeviću a on postiže efektan pogodak šutem sa 18 metara otprilike i postavlja konačan rezultat.

Ekipi Tamiša čestitamo na fer i korektnoj igri i želimo im sreću u nastavku prvenstva a mi se okrećemo gostovanju u Nakovu ekipi Poleta u sledećem kolu koje na rasporedu već u sredu. Nešto zgusnutiji i teži raspored je pred crveno-plavima i baš iz tog razloga je veoma bila važna jučerašnja pobeda.

Fotografije sa utakmice možete pogledati ovde ili u fotogaleriji.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page