top of page

Dva derbija - dva remija. Sutra vanredno kolo

Protekli fudbalski vikend prošao je u znaku dva derbija u kojima su učestvovali timovi iz samog vrha tabele, ali i borbi za opstanak koja iz nedelje u nedelju postaje sve zanimljivija. Pored već otpisanog Lehela, OFK Klek i Tamiš ne gube nadu pa svaki naredni susret za ove timove znači mnogo i svaki bod vredan je bolje pozicije na tabeli i nadu u bolji razvoj situacije koji može da donese i opstanak u ligi. Bezbrižni nisu ni MSK, Polet, 2. Oktobar. pa čak ni Vojvodina Bašaid, sve timovi koji će strepeti do samog kraja i poslednjeg kola.

Što se vrha tabele tiče, bez većih promena na tabeli. Dva derbija su odigrana u proteklom kolu i zanimljivo oba su završena istim rezultatom 2:2, što je najbolje iskoristio aleksandrovački Borac koji se novom pobedom učvrstio na trećoj poziciji i sada sa samo 7 bodova manje od Poleta iz Nakova. Opširnije sa utakmica FK Borac Aleksandrovo i Vojvodina Bašaid možete pročitati ovde.

Upravo je Polet na svom terenu dočekao Radnički iz Jaše Tomić u utakmici koja je ispunila sva očekivanja i epitet derbija kola. Nakovčani su u meč ušli kao favoriti i kao takvi nakon 20-ak minuta igre dolaze u vođstvo, nakon šuta sa distance iskusnog Ivana Kneževića za 1-0.

Nakon toga Knežević je ponovo u glavnoj ulozi i to posle solo prodora od sredine terena i predriblanih 4-5 igrača proigrava kapitena Draganova koji rutinski postiže pogodak za 2-0. Nedugo zatim igrač domaćih greši na sredini i gosti smanjuju na 2-1 i sa tim rezultatom se odlazi na odmor.

Od samog početka drugog dela gosti iz Jaše Tomića preuzimaju blagu inicijativu i posle kornera poravnavanje na 2-2. Do kraja utakmice po koja šansa na obe strane ali bez promene rezultata.

Crvena Zvezda je gostovala U Banatskom Despotovcu gde su snage odmerili sa domaćom ekipom Mladosti. Gosti kreću silovito i već posle prvih 20 minuta rezultat je bio 2:0 u korist ekipe iz Ruskog Sela. Do kraja prvog poluvremena Miloš Topalović preti Hajroviću koji vrhovima prstiju uspeva da sačuva svoju mrežu i prednost sa kojom gosti odlaze na odmor. U nastavku mnogo bolja igra domaćeg tima što je rezultiralo pogotkom Kaurina u 62 minutu za 2:1. Na poravnanje se čekalo sve do 87. minuta kada je Topalović na ubačaj Mrđe prosledio loptu u mrežu golmana Hajrovića za konačnih 2:2.

ASK je gostovao Tamišu i već od prvog minuta pogotkom Adamova stigao do prednosti koju je čuvao do kraja prvog dela utakmice. U nastavku Ponorac duplira prednost gostiju i činilo se da će ovo biti još jedna rutinska pobeda ekipe iz Aradca, međutim to mišljenje nisu delili i igrači domaćeg tima koji uspevaju da za kratko vreme dođu od izjednačenja. Do kraja utakmice bodovi su mogli i na jednu i na drugu stranu ali se rezultat nije menjao pa se i ova utakmica završila bez pobednika, rezultatom 2:2.

U Kleku pobeda Rusanda sa 2:0 u utakmici koja je podjednako bila važna obema ekipama. Delija je rutinski savladala Lehel sa ubedljivih 6:1, dok je 2. Oktobar bio bolji od Mladosti iz Lukićeva sa 3:1. Kombinovani sastav Vojvodine iz Novog Miloševa na svom terenu je bio bolji od Potisja iz Knićanina rezultatom 2:1, a upravo će Potisje biti naredni protivnik aleksandrovačkom Borcu i to već sutra u vanrednom kolu.

Sam pogled na tabelu daje odgovor na pitanje kome su bodovi u ovom momentu više potrebni. Potisje se nalazi u potencijalnoj opasnoj zoni i eventualni neuspeh u narendom duelu sa Borcem bio bi korak nazad za ekipu iz Knićanina u grčevitoj borbi za opstanak.

Zanimljivo je da Borac nije izgubio u Knićaninu u poslednjih desetak godina, odnosno od kada pratimo rezultate u sekciji međusobni susreti. U poslednja tri susreta u Knićaninu Borac je izlazio kao pobednik, ali ipak poslednji put kada je Borac savladao Potisje bilo je u sezoni 2013/14, od tada pa do danas samo dva međusobna susreta, oba puta na Lukarelu i oba puta je Potisje osvajalo bodove.

Teško je reći ko je favorit pred ovaj susret. Verovatno da će oba tima želeti pobedu i sva tri boda, a prednost domaćeg terena daje blagu prednost ekipi iz Kničanina. Već nekoliko puta ove sezone Borac je bio podcenjen od strane domačih timova što su crveno-plavi uspevali da iskoriste i sa bodovima se vrate u Aleksandrovo. Svakako da na ruku Aleksandrovčanima ide i činjenica da su trenutno na četvrtoj poziciji kao najbolji tim na gostovanjima ove sezone, da li će im ova statistika pomoći da se domognu novih bodova videćemo već sutra od 17:00 časova kada će se utakmica odigrati.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page