top of page

Drugi poraz ove sezone

Updated: Aug 24, 2020

Crveno plavi nisu najbolje rezultatski startovali novu sezonu u PFL Zrenjanin. Posle poraza u Banatskom Despotovcu, usledio je poraz i od 2.Oktobra na Lukarelu rezultatom 2:1. Sve je išlo po planu do 68. minuta kada je Grujić isključen i domaćin ostao sa igračem manje na terenu, što gosti koriste i preokretom dolaze do zaslužene pobede. Vredi istaći da su gosti izgledali spremnije i uigranije što je možda i dovelo do pada koncetracije u redovima crveno-plavih i već drugi put, ptimljen gol u poslednjem minutu utakmice.

Od samog početka bilo je jasno da su gosti došli po sva tri boda. Visok tempo i velika borba viđena je na Lukarelu od prvog minuta utakmice. Gosti bolje otvaraju utakmicu i stvaraju nekoliko polušansi koje nisu uspeli da pretvore u vojdstvo.

Najbliže golu gosti su bili posle prekida, lopta bi svaki put završavala ispred gola Gajinova koji je uz pomoć saigrača, uspevao da otkloni opasnost i u tim momentima, sačuva svoju mrežu. A onda, prva prava prilika za crveno-plave i pogodak.

Slobodan udarac izveo je Stanojević a na pravom mestu našao se Grbić koji ovakve šanse ne propušta, dovoljno za 1:0 u korist domaćina.

Posle primljenog pogodka gosti kreću još agresivnije i otvorenije ka golu aleksandrovčana. U samom finišu prvog poluvremena Janković je izbio sam isped golmana Gajinova, a mrežu domaćih sjajnim uklizavanjem spašava Tomin. Do kraja prvog dela rezultat se nije menjao, ostalo je 1:0 u korist Borca.

Drugo poluvreme počinje kao i prvo, ponovo presing gostiju i šansa za šansom. Uspevaju domaći da se odbrane i sačuvaju minimalnu prednost. Gosti su ponovo pretili iz prekida, a posle jednog prečka je bila na strani Borca. Trener Đurić je pokušavao da osveži igru crveno-plavih pa su na teren poslati Cobor i Birčanin koji su imali zadatak da uspostave liniju odbrane na sredini tabale.

Ipak, detalj koji je možda i odlučio pobednika današnje utakmice dogodiće se sredinom drugog poluvremena. Posle oštrog starta Grujića, Borac ostaje sa igračem manje na terenu i u poslednjih 20 minuta gledamo pravu opsadu gola crveno-plavih.

Pokušavali su gosti sa svih strana i svih pozicija, odbrana Borca odolevala je sve do 70. minuta igre kada je Barta uspeo da izjednači rezultat. Činilo se da će gosti biti zadovoljni sa nerešenim rezultatom, ali kao što smo već rekli, oni su danas došli na Lukarelo po sav plen i u tome uspeli u samom finišu utakmice pogodkom Jankovića u 88.minutu.

Pokušao je Đurić u finišu sa dodatnim napadačem da stigne do barem boda, ali se igrač manje osetio na terenu te su gosti uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i odnesu 3 boda iz Aleksandrova.

Na kraju, manjak sreće, koncetracije ali i danak zbog kasno započetih priprema, sve je to danas došlo na naplatu. Bolji tim je pobedio i zasluženo osvojio 3 boda. Crveno plavi šasnu za popravni imaju već narednog vikenda kada će gostovati Vojvodini u Novom Miloševu.


Fotografije sa današnje utakmice možete pogledati OVDE ili u Fotogaleriji.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page