top of page

Domaćini ubedljivi, začelje se razbudilo

Odigrane su sve utakmice 10. redovnog kola Područne Fudbalske lige Zrenjanin. Kao što je i bilo očekivano, mnogo uzbuđenja smo videli na gotovo svim terenima, a za iznenađenja u ovom kolu, potrudili su se uglavnom gosti koji su, možda i očekivano, pokupili neke bodove sa strane. Efikasnost je ponovo dostigla svoj vrhunac. I ovog vikenda napadači su bili izuzetno raspoloženi pa su čak 38 puta zatresli mreže protivničkih golmana.

Jedan od nekoliko derbija kola odigran je u Mužlji gde je domaći Lehel remizirao sa Crvenom Zvezdom iz Ruskog Sela. Dobro je počelo po domaće pa su već u 11. minutu preko Markoskog došli do prednosti od 1:0. Rezultat se nije menjao do samog finiša prvog poluvremena kada je Barbat pogodio za 1:1. I ako se igralo još čitavo drugo poluvreme, rezultat se do kraja utakmice nije menjao pa su bodovi podeljeni na ravne časti.

Veliku pobedu u predhodnom kolu ostvario je Aleksandrovački Borac na gostovanju u Farkaždinu. Crvenoplavi su slavili rezultatom 3:1. Poveo je domaćin već na početku utakmice pogodkom Novkovića. Nešto kasnije gosti ostaju bez prvog golmana Tomića koji se povredio pa je svoj debitantski nastup zabeležio Popov. Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, a u nastavku utakmice totalni preokret. Prvo je Grujić izjednačio na 1:1. Nešto kasnije šansa za domaćina da dođe do nove prednosti sa bele tačke, ali Popov uspeva da zaustavi šut sa bele tačke. Već u sledećem napadu Bicok je doveo crvenoplave u vojdstvo a konačnih 3:1 postavio je Ćulafić posle asistencije Grbića.

Posle serije od tri vezana poraza, 2.Oktobar stiže do nove, vrlo bitne pobede. U Kumanama je gostovao desetkovani Polet iz Nakova i već na početku utakmice, posle jednog prekidan, stigao do vojdstva. Gosti sa minimalnom prednošću odlaze na odmor. Drugi deo utakmice bolje otvaraju domaći i pogodkom Vijoglavina stižu do izjednačenja. Domaćin nastavlja sa napadima, šanse su se ređale ali mreže su mirovale sve do 88. minuta kada je Tubić na povratnu loptu Marića, preciznim šutem matirao golama gostiju za totalni delirijum na stadionu. Rezultat se nije menjao u nadohnadi vremena pa su Kumančani stigli do nova, vredna 3 boda.

Treću uzastopnu pobedu ostvarila je Mladost iz Lukićeva, ovoga puta na gostovanju u Novom Miloševu. Do vrlo bitne pobede Mladost je stigla zahvaljujući pogodcima Strahinje Miloševića i dvostrukog strelca Jovana Čokulova. Ovom pobedom Mladost se zadržala na sredini tabele i ima samo bod manje od Vojvodine koja je ostala na visokoj 5. poziciji.

U ostalim utakmicama predhodnog kola, Omladinac je ubedljivo savladao OFK Klek rezultatom 7:2 i tako povećao svoju prednost na vrhu tabele koja sada iznosi 5 bodova. Delija je savladala Potisje rezultatom 2:1 i ako su gosti posle prvog poluvremena imali vojdstvo. Drugu pobedu ove sezone zabeležilo je i Jedinstvo iz Bočara sa ubedljivih 8:0 protiv Radničkog 1911, dok je Rusanda vezala i četvrtu uzastopnu pobedu savladavši Mladost iz Banatskog Despotovca rezultatom 3:1.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page