top of page

Domaćini ubedljivi, lideri sigurni

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. redovnog kola Područne fudbalske lige Zrenjanin u kojem nismo videli gotovo ni jedno iznenađenje, ali svakoko mnogo uzbuđenja. Domaćini su bili više nego ubedljiviji proteklog vikenda, jedino dva tima uspela su sa gostovanja da se vrate neporažena. Timovi sa vrha tabele nastavili su pobednički niz tako da se raspored na tabeli posle ovog kola nije bitnije menjao.

Proteklo kolo pobedom je otvorila ekipa Mladoti iz Lukićeva koja je sa minimalnih 1:0 dobila goste iz Melenaca. Utakmicu je obeležio veliki broj propuštenih šansi domaćina i samo jedna iskorišćena kada je mređu gostiju pogodio Mitar Lalović za minimalnu pobedu ekipe iz Lukićeva. Ovo je šesta uzastopna pobeda Mladosti koja se trenutno nalazi na 5. Poziciji sa 24 Osvojena boda.

Borac je na Lukarelu deklasirao Jedinstvo iz Bočara rezultatom 4:0. Goste je načeo Živković pogodkom u 21. Minutu a prednost je duplirao Grujić minut pre poluvremena. Da se nalazi u izuzetnoj formi, Grujić je dokazao sa još dva pogodka u nastavku za konačnih 4:0. Vrlo bitna pobeda Aleksandrovčana koji se ponovo pomeraju iznad opasne zone dok će Jedinstvo imati izuzetno težak posao u nastavku sezone nebili izborio opstanak u ligi.

Crvena Zvezda nastavlja svoj niz utakmica bez poraza pošto su savladali goste iz Banatskog Despotovca.Gosti su poveli već u 15. minutu posle solo prodora Topalovića i preciznog šuta. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku domaćin dominira i stiže do preokreta ali tek u finišu utakmice. Prvo je Oljača u 82. minutu izjednačio na 1:1, a par minuta kasnije Popeskov je postavlja konačnih 2:1 za veliko slavlje crveno-belih.

Izuzetno zanimljiva utakmica u Nakovu. Domaći Polet odolevao je gostima sa Mužlje i sve do samog finiša utakmice imao tri boda u svojim rukama, ali na kraju je morao da se zadovolji samo sa jednim bodom. Gosti su poveli u 25. minutu preko Laketića, domaćin izjednačuje u 44. minutu, strelac Draganov. Isti igrač je doveo Polet u vojdstvo početkom drugog dela igre ali to nije bilo dovoljno da bodovi ostanu u Nakovu pošto je Markoski uspeo da izjednači u 85. minutu. Lehel ostaje u gornjem delu tabele, i dalje sa dobrim šansama u borbi za pozicijom koja vodi u viši rang, dok će Polet svoje bodove tražiti u Bočaru narednog vikenda.

U preostalim utakmicama, Omladinac je ubedljivo slavio nad ekipom 2.Oktobar rezultatom 5:0, Potisje nad Tamišom rezultatom 4:0, Klek se mučio protiv Vojvodine ali stigao do pobede rezultatom 3:2, a istim rezultatom Delija je pobedila u Jaši domaći Radnički 1911.

Na vrhu tabele bez velikih pomeranja, Omladinac je prvi sa 34, Potisje drugo sa 29, Crvena Zvezda ima 26 bodova dok Lehel i Mladost iz Lukićeva imaju po 24. U opansoj zoni Tamiš ima 16, Polet samo 9 bodova, Jedinstvo na predposlednjem mestu sa 7 dok je Radnički i dalje u minusu (-1).

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page