top of page

Derbi kola Crvenoj Zvezdi

Posle duge zimkse pauze, utakmicama 18. kola Područne Fudbalske lige Zrenjanin nastavljeno je takmičenje. Prvo kolo nastavka prvenstva nije nam donelo gotovo nikakva iznenađenja, pa su manje više rezultati bili očekivani. Domaćini su proteklog vikenda bili nešto bolji protivnici pa su slavili u 5 susreta dok su gostujući timovi pobedili u 3 utakmice. Slobodan tim u proteklom kolu bila je ekipa Rusande.

Prva utakmica ovog kola odigrana je dan pre svih ostalih u Aradcu gde je gostovao lider sa tabele, Crvena Zvezda iz Ruskog Sela. Očekivala se tvrda utakmica i sve ono što bi derbi kola trebao da bude, ali čini se da su gosti lakše nego što se očekivalo odneli sva tri boda sa ovog gotovanja. U prvom poluvremenu gosti su uspeli da iskoriste svoje prilike i stugnu do dva pogodka dok su svoju potpunu dominaciju krunisali sa još dva pogodka u nasatvku igre za konačnih 0:4. Domaćin je ostao kivan na pojedine sudijske odluke (penal kod prvog pogodka i faul u napadu kod drugog), ali uz konstataciju da su gosti zasluženo osvojili sva tri boda u Aradcu proteklog vikenda. Strelci za Crvenu Zvezdu bili su Popeskov (dva pogodka), Jankov i Ninic po jedan.


Zanimljiva utakmica odigrana je u Mihajlovu gde je MSK savladao Potisje rezultatom 3:1. Rezultat i pobeda domaćina možda i nebi bili sami po sebi toliko interesantni da se gosti nisu žestoko žalili na suđenje koje je prema njihovim rečima bilo na strani domaćina. Što se same utakmice tiče, domaćin je poveo posle autogola u 14. minutu, a Nikolić je u 43. udvostručio prednost MSK. Kodić je sa bele tačke smanjio na 2:1 u uvodnim minutima drugog poluvremena a konačnih 3:1 postavio je Čurović u 81. minutu.


U Bašaidu pobeda gostiju iz Lukićeva rezultatom 3:0. Bleda i loša igra Vojvodine doprinela je ubedljivom porazu na startu prolećnog dela prvenstva. Ipak ovo loše izdanje domaćeg tima nije umanjilo zasluženu pobedu Mladosti koja je do nova tri boda stigla pogodcima Trivkovića, Arsića i Bojića.


U Novom Miloševu gostovala je ekipa 2.Oktobra. Domaćin je utamicu otvorio na najbolji mogući način i već posle pola sata imao dva gola prednosti, strelci Matić u 15. i Golić u 28. minutu utakmice. U 60. minutu Vojvodina je imala velikih 3:0 pošto je Josimović bio precizan. Ipak, opuštanje u redovima domaćina moglo ih je koštati sva tri boda na današnjoj utakmici pa su od gotovo sigurne pobede došli u situaciju samo jednog gola prednosti. Gosti su u finišu krenuli na sve ili ništa što je ostavilo mnogo prostora napadačima Vojvodine, a upravo je ovo iskoristio Josimović u 90. minutu te je svojim drugim pogodkom postavio konačnih 4:2.


U Aleksandrovu minimalnih 1:0 u koristi domaćeg Borca, U Farkaždinu pobeda Delije sa 3:1. U Nakovu sigurnih 2:0 u korist domaćina protiv OFK Klek-a, dok je Radnički na svom derenu rutinski savladao Lehel sa 5:0.


Nema velikih pomeranja na tabeli. U vrhu i dalje borva Crvene Zvezde i Poleta in Nakova, dok se gotovo svi ostali klubovi već polako okreću borbi za opstanak zbog povećanog broja timova koji će morati u niži rang na kraju sezone. Celu tabelu kao i raspored za naredno kolo možete pronaći ovde.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page