top of page

Derbi kola Borcu, iznenađenje u Farkaždinu...

Izuzetno zanimljivo 23. kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin je za nama. Već smo ranije najavili vrlo zanimljivu i neizvesnu borbu za opstanak u kojoj će učestvovati gotovo pola tabele, a vikend za nama samo je potvrdio ovu najavu rezultatima koji se mogu okarakterisati i kao iznenađenja. Proteklo kolo bilo je verovatno i jedno od najefikasnijih ovog proleća. Postignuto je 33 pogotka a samo na jednoj utakmici viđeno je manje od dva gola. Najviše pogodaka postignuto je u Mužlji i to čak 8, u možda i jedinoj utakmici u kojoj se pobednik znao od samog početka.

Detalj sa Utakmice FK Delija - FK Vojvodina (B)

Svoju uspešnu rezultatsku seriju FK Delija je nastavio pobedom nad Vojvodinom iz Bašaida sa minimalanih 1:0. Ovo je peta uzastopna pobeda Mokrinčana koji se polako ali sigurno pomeraju ka vrhu tabele i bezbrižnom završetku ove sezone, dok će Vojvodina ipak imati o čemu da brine do samog kraja prvenstva pošto ih samo dva boda deli od opasne zone. Teško gostovanje čeka Mokrinčane u narednom kolu kada će na put u Knićanin, dok će Vojvodina svoju šansu tražiti protiv Mladosti iz Banatskog Despotovca.

A upravo naredni protivnik Vojvodine, Mladost iz Banatskog Despotovca, novim porazom je potvrdila da se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. Ovoga puta bolji od plavo-belih u Banatskom Despotovcu bio je ASK koji se takođe ne može pohvaliti rezultatima ovog proleća, ali svakako su ovom pobedom uspeli da poprave utisak i svoj bodovni saldo. Ponovo su Despotovčani imali problema sa igračkim kadrom pa je trener Srdić morao mnogo da kombinuje što na kraju nije dalo željene rezultate. Ipak, i u tako kombinovanom sastavu domaćin je imao prvu šansu iz koje se izrodila i prva sporna situacija na utakmici kada je Topalović navodnim prekršajem zaustavljen u kaznenom prostoru gostiju, no glavnom sudiji to nije bilo dovoljno za najstrožiju kaznu. Nešto kasnije Peček je dosudio penal, ali na drugoj strani terena, što su gosti uspešno realizovali i došli u vodjstvo. Samo pet minuta kasnije prednost ASK-a je već bila duplirana, strelac Birmanac.

U finišu prvog poluvremena Krstović je na asistenciju Kaurina smanjio na 1:2 i na taj način ostavio svoj tim u igri pred drugo poluvreme. Ipak, samo tri minuta drugog dela bila su potrebna gostima da dođu i do trećeg pogotka i faktički već tada reše pitanje pobednika. Do kraja još po jedan pogodak na obe strane za konačnih 4:2 u korist ASK. Ovo je prvi poraz Mladosti na svom terenu ove sezone posle neverovatnih 10 uzastopnih pobeda.

Svoju drugu pobedu ovog proleća ostvario je i 2. Oktobar koji je na svom terenu savladao Radnički 1911 rezultatom 3:1. Domaći su terensku inicijativu krunisali u 22. minutu, kada se Miroslav Vender, prvi put u ovoj sezoni upisao u listu strelaca. Desetak minuta kasnije gol prvenac postigao je i Marko Ljevaja i povisio na 2:0, što je bio i rezultat u poluvremenu. Ekipa iz Jaše Tomića je u nastavku potvrdila da je jedna od boljih u ovom stepenu takmičenja, preuzela je terensku inicijativu i golom Nikole Suića, u 72. minutu, smanjili na 2:1 i doveli pobedu domaćina u pitanje. Međutim neizvesnost je trajala samo do 80. minuta, kada je posle opravdano dosuđenog jedanaesterca Marko Ljevaja savladao golmana Ivana Vasića i postavio konačan rezultat. Izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.

Derbi začelja tabele u kojem su se sastali OFK Klek i Potisje iz Knićanina završen je bez pobednika rezultatom 1:1. Poveo je domaćin u prvom poluvremenu, što je ujedno i bio rezultat prvog dela utakmice. U nastavku mnogo bolja igra gostiju koju su posle velikog broja propuštenih šansi uspeli da stignu do izjednačenja pogotkom Novkovića. Do kraja utakmice dosta šansi na obe strane ali bez promene rezultata. Zadovoljniji na kraju ovom podelom bodova bili su gosti koji i dalje imaju šanse da izbegnu ispadanje i ostanu u PFL Zrenjanin. Za Klečane, opstanak u PFL Zrenjanin već polako postaje nemoguća misija.

Derbi kola u Aleksandrovu pripao je domaćem Borcu koji je stigao i do pete pobede ovog proleća. Drugoplasirani tim sa tabele nije pružio veći otpor crveno- plavima pa su domaći pogocima Grujića i Rašete završili posao na vreme i osvojili važna tri boda. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde, a takođe možete pročitati i izveštaj sa ove utakmice koji su objavili predstavnici FK Polet Nakovo.

Posle nekoliko dobrih utakmica i osvajanja prekopotrebnih bodova, MSK je kiksnuo na gostovanju u Farkaždinu i zabeležio deveti poraz ove sezone. Rusanda je devetom pobedom stigla do nešto bolje pozicije na tabeli, dok je Crvena Zvezda novom ubedljivom pobedom samo potvrdila svoje prvo mesto i plasman u viši rang.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page