top of page

Derbi 3. kola Banatskom Despotovcu

Proteklog vikenda završeno je treće redovno kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin. Postignuto je 28. pogodaka, domaćini su zabeležili 5 pobeda, gosti su u dva navrata odneli sav plen dok su utakmice u Lukićevu i Novom Miloševu završile bez pobednika. U ovom kolu dobili smo i prvu utakmicu na kojoj nije bilo golova, a bodove su podelili domaća Vojvodina i Borac iz Aleksandrova.

Dan ranije, u Lukićevu domaća Mladost i MSK remizirali su rezultatom 1:1. Domaćin je poveo pogodkom iz slobodnog udarca u 35. minutu susreta i sa minimalnih 1:0 otišao na odmor. U nastavku gosti bolji, ali ne krunišu prvu šansu za izjednačenje u 48. minutu pošto su promašili penal. Ipak, 15 minuta kansije popravni, ponovo sa bele tačke, ovoga puta Guljaš precizan što je bilo dovoljno za izjednačenje. Mogli su gosti i do sva tri boda ali rezultat se nije menjao. U narednom kolu MSK dočekuje Borac dok će Mladost ugostiti Crvenu Zvezdu.

ASK je doživeo svoj prvi poraz ove sezone i to na gostovanju Rusandi u Melencima. Pobednik je bio poznat već posle prvih 15 minuta utakmice pošto su domaćini iskoristili kikseve gostiju i na ekspresan način postigli tri pogodka. Gosti nisu mogli da se vrate u meč tako da su bodovi zasluženo ostali u Melencima.

Posle debakla u Nakovu, Delija je na svom stadionu ubedljivo savladala Jedinstvo iz Bočara rezultatom 3:0. Posle prvih 45 minuta u kojem nije bilo previse uzbuđenja, u nastavku domaćin mnogo opasniji i već u 54. minutu pogodak Kričkovića za 1:0. Gosti kreću ofanzivnije ka golu Mokrinčana i propuštaju nekoliko dobrih šansi, a za kratko vreme stative i prečke su čak 3 puta bile na strani domaćina koji, uz dosta sreće, uspeva nekako da sačuva svoju mrežu. U finišu utakmice trener Mokrinčana ubacuje Čeleketića i Stajića, dvojac koji će biti najzaslužniji za drugi pogodak domačih u 75. minutu meča. Konačnih 3:0 postavio je Živkom u 86. minutu.

Derbi kola odigran je u Banatskom Despotovcu, domaća Mladost ugostila je Polet iz Nakova, oba tima sa maksimalnim učinkom do ove utakmice. Domaćin dosta bolje otvara utakmicu što kruniše pogodkom Bakoša u 35. minutu utakmice. U nastavku gosti iz Nakova opasniji, uspevaju da stvore nekoliko šansi ali je realizacija izostala. Kada se činilo da bi rezultat mogao a se poravna, situacija kao iz prvog poluvremena, ponovo u šansi Bakoš koji ponovo matira Kovača za velikih 2:0. U 75. minutu Topalović beži svojim čuvarima i sjajnim lob udarcem postavlja konačnih 3:0. Pored ubedljive pobede domaćin nije imao sreće sa povredama, tako da su čak tri standardna prvotimca ranije morala sa terena.

Što se tiče ostalh utakmica, Crvena Zvezda je deklasirala Potisje rezultatom 4:0, Vojvodina je nanela težak poraz Lehelu na Mužlji rezultatom 6:1. U Kleku, Radnički iz Jaše Tomić odnosi sva tri boda pobedom 2:0, dok je 2. Oktobar stigao i do treće pobede, savladan je Tamiš rezultatom 3:1.

Na tabeli Mladost i 2. Oktobar imaju po 9 bodova, Radnički je kraći za bod, dok je Crvena Zvezda sakupila 7. U opasnoj zoni Mladost iz Lukićeva, Tamiš, OFK Klek i Lehel

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page