Danas imamo dva slavljenika

Na današnji dan rođendane slave dva prvotimca Aleksandrovačkog fudbalskog kluba, Miloš Medić i Saša Rakić. I ako im rođendan pada na isti datum, razlika između Miloša i Saše je godinu dana, pa tako Miloš danas puni 23 a Saša 22 godine. Obojica su prvotimci Borca vec nekoliko godina, igraju na različitim pozicijma i svoju šansu strpljivo čekaju i koriste je iz drugog plana.

Miloš je svoje prve fudbalske korake napravio na Lukarelu. Veće ambicije i očigledan potencijal ubrzo ga dovode na Karađorđev Park gde je prošao gotovo celu fudbalsku školu velikog Proletera. Mnogo toga Miloš je naučio igrajući za Zrenjaninskog prvoligaša, no nije uspeo da se nametne i dokaže u seniorkim kategorijama pa se odlučio na pravi korak, povratak na Lukarelo.

Crvenoplavi dres nosi vel nekoliko godina, a svoj prvenac postigao je prošle sezone na utakmici protiv Crvene Zvezde iz Ruskog Sela. Ove sezone Miloš je šansu uglavnom dobijao sa klupe. Zabeležio je Medić ukupno četiri nastupa (193 minuta na terenu), a uspeo je da se upiše i u listu strelaca. Saša Rakić je samo još jedan u nizu od prvotimaca Borca koji je od prvog dana svoje fudbalske karijere u crvano-plavom. Počeo je u pionirima, prošao celu školu fudbala i već sa 16 debitovao za prvi tim. Kao i Medić, Rakić nije dobijao veliku minutažu pa je šasnu uglavnom dobijao sa klupe, a vrlo često je uspevao svoje nastupe da kruniše dobrim igrama i pogodcima.

Ove sezone Rakić je zabeležio samo jedan nastup. Veći deo jesenjeg dela prvenstva Rakić nije bio na raspolaganju stručnom štabu livađana iz opravdanih razloga, od zimus se polako vraćao u formu i verujemo da ćemo ga češće gledati na fudbalkim terenima u godinama pred nama. Ovogodišnji tim crveno-plavih građen je sa ciljem da se napravi prostor za mlade igrače, odnosno igrače koji su slabo korišćeni u prethodnom periodu. Trenutna obustvana takmičenja poremetila je planove Aleksandrovčana, ali nema sumnje da će mesta biti za sve čim lopta počne ponovo da se kotrlja fudbalskim terenima. Srećan rođendan Miloše, srećan rođendan Saša, želimo vam sve najlepše!

Registruj se i postani član sajta

Prijatelji kluba

mz novo 776b.png
cv1.png
opstina 345.png
zajecarsko.png
jelen-logo.png
DND Zastita na radu.jpg
IMG-7af3a4c0c063726aa9e9174406af15ba-V.j
  • White Instagram Icon
  • YouTube - White Circle

Kontakt

Adresa

© Copyright 2019 by FK Borac Aleksandrovo

 

Tel: 023 817 111

Email: boracaleksandrovo@gmail.com

Mihajla Pupina bb,

23217 Aleksandrovo