top of page

Budućnost, Polet i ŽAK maksimalni

Drugo kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin je za nama. Svih osam utakmica ponovo je potvrdilo da će ova sezona biti izuzetno interesantna i ujednačena, da favorita gotovo da ni nema pa se očekuje velika borba u samom vrhu tabele za prvo mesto i plasman u viši rang. Za razliku od prvog kola, ove nedelje dve utakmice su završene bez pobednika, a gosti su slavili na dva susreta dok su domaćini bili bolji u četiri navrata.

Subota je bila rezervisana za tri utakmice. Budućnost je na svom terenu ubedljivo savladala Vojvodinu iz Bašaida rezultatom 4:0. Posle prvih 45 minuta domaćin je vodio sa minimalnih 1:0 pogodkom Prpe u 15 minutu utakmice. Otpor gostoju totalno je slomljen u nastavku utakmice, i to u 7 minuta kada su postignuta još tri pogodka, strelci su bili Stojičić u 58. i bivši fudbaler aleksandrovačkog Borca, Jovica Lukin u 63. i 65. minutu susreta. Posle ove pobede Budućnost se nalazi na prvom mestu sa maksimalnih 6 bodova iz dve utakmice i bez primljenog pogodka. U narednom kolu Crnjani gostuju Banatu na Bagljašu.

Tvrda utakmica i u Mokrinu. Gosti iz Česterega doputovali su sa namerom da ostanu neporaženi i gotovo uspeli da se kući vrate sa bodovima. Posle prvih 45 minuta bez većih uzbuđenja i golova, u nastavku Živko dovodi svoj tim u vojdstvo, ali samo par minuta kasnije još jedan bivši prvotimac Borca, Aleksandar Bicok, uspeva da izjednači rezultat na 1:1. I kad se činilo da će doći do podele poboda, Popov postiže pogodak za domaći tim i postavlja konačnih 2:1 u korist Delije.

Bez pobednika u Aradcu gde je ASK dočekao Mladost iz Lukićeva. Slična situacija kao i u Mokrinu. Posle prvih 45 minuta golova nije bilo, a mreže su mirovale sve do 73. minuta. Tasić izvodi korner, Zakić preglava na drugu stativu do Bretšnajdera i ovaj glavom loptu šalje u mrežu, dovoljno za 1:0 u korist domaćina. Ipak, gosti stižu do izjednačenja kada Mirčetić odlično prolazi po levoj strani i upošljava Vujičića kome nije bilo teško da loptu smesti u mrežu. U 92 min možda i najveća šansa za domaćina kada Mijić posle kornera loptu ne uspeva da ubaci u prazan gol, lopta prolazi tik pored stative. Na kraju podela bodova, prvi bod za ASK ove sezone dok Mladost ostaje neporažena.

Polet iz Nakova zabeležio je i drugu pobedu ove sezone. Rutinski je savladan Radnički iz Sutjeske rezultatom 3:0, a opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.

Prvu pobedu u novoj sezoni zabeležio je i aleksandrovački Borac. Lukarelo je i dalje neosvojiva tvrđava, a to su na svojoj koži i drugi put ove godine osetili fudbaleri Mladosti iz Banatskog Despotovca. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.

U sudaru dve lokomotive, kikindska je bila uspešnija i slavila rezultatom 2:1. Rusanda je slavila u Čenti sa 4:1, a jedan od četiri pogodaka za melenčane postigao je i Ilija Rašeta koji je prošle sezone branio boje aleksandrovačkog Borca. U poslednjoj utakmici ovog kola Vojvodina i Krajina su remizirali u Novom Miloševu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page