top of page

Borac slobodan, derbi u Knićaninu

Fudbaleri aleksandrovačkog Borca slobodni su u vikendu pred nama pa će odmarati do narednog vikedna kada im na Lukarelo dolazi Radnički iz Jaše Tomić. Slobodan vikend crveno-plavi će moći da iskoriste i odgledaju nekog od narednih konkureneta sa kojima će koplja ukrstiti do kraja ove zanimljive sezone. Koju utakmicu odgledati, teško je izabrati jer nas očekuje nekoliko zanimljivih utakmica koje bi mogle bitnije da utiču na borbu za opstanak u kojoj direktno učestvuje gotovo pola tabele.

Jedan od najzanimljivijih utakmica u vikenduu pred nama odigraće se u Knićaninu gde Potisje dočekuje preporođene mokrinčane koji imaju maksimalni učinak ovog proleća. Zahvaljujući tom učinku Delija je pobegao iz opasne zone i trenutno je na nešto bezbednijoj devetoj poziciji. Sa druge strane, Polet sa 5 bodova manje tik iznad projektovane opanse zone sebi ne sme da dozvoli novi kiks i gubitak bodova.Zanimljivo je da Mokrinčani još nisu postigli pogodak u Knićaninu u poslednjih desetak godina, odnosno od sezone 2009-10, a kamoli osvojili barem jedan bod na ovom teškom gostovnaju. Da li će ovaj podatak dodatno ići u korist domaćem timu kome su bodovi preko potrebni saznaćemo već u nedelju kada će se ova utakmica odigrati.

U Bašaidu gostuje Mladost iz Banatskog Despotovca. Jedno od najprijatnijih iznenađenja jesenjeg dela prvensvta, ipak ovog proleća samo jedan pobeda, odnosno 3 osovjena boda, što ekipu iz Banatskog Despotovca uz Lehel, stvalja u grupu najlošije kotiranih ekipa u ovoj godini. Velika šansa za Vojvodinu da savlada desetkovani tim Mladosti i dođe do izuzetno potrebnih bodova.

Naredni protivnik aleksandrovčana, ekipa Radničkog 1911, na svom terenu dočekuje Vojvodinu iz Novog Miloševa. Obe ekipe se nalaze u nešto bezbrižnijoj situaicji za razliku od većine ostalih timova, ali ipak bodovi će biti podjednako vredi i jednima i drugima. Radnički ovog proleća ima maksimalni učinak na svom terenu i to bez primljenog gola, dovoljno da ponesu titulu favotira pred naredni meč sa Vojvodinom koja je na gostovanjima osvojila samo jedan bod u ovoj godini.

U ostalim utakmicama očekujemo sigurne pobede domaćina, pogotovo u Mihajlovu gde gostuje Lehel, Ruskom Selu gde gostuje Rusanda ali i Nakovu gde će snage odmeriti Polet i Tamiš. Mladost je veliki favorit protiv OFK Kleka, ali smo več navikli da Mladost igra po sistemu toplo-hladno tako da svaki rezultat u ovoj utakmici neće biti iznenađenje. Isti dan kada će Klek gostovati u Lukićevu, 2. Oktobar će gostovati u Aradcu gde će pokušati da iznenadi domaći ASK i nanese im novi poraz ovog proleća.

Utakmice u Lukićevu i Aradcu igraju se u subotu, sa početkom od 16:00 časova, dok ostale utakmice se igraju dan kasnije i počinju u isto vreme.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page