top of page

Borac prekinuo crnu seriju

FK Borac je u okviru 11. kola PFL Zrenjanin uspeo da upiše 3. pobedu u ovoj sezoni i uknjiži nova, veoma bitna tri boda posle serije lošijih rezultata. Za Borac su nastupili: S. Gajinov, Samolov, V. Zečević, Toškov, Kovačević, Vukmirović, D. Gajinov, Grujić, S. Zečević, Đorđević i S. Barbul, a šansu sa klupe su još dobili I. Barbul i Štikovac. Trener Škundrić na raspolaganju je imao još A. Puhara, M. Medića, Halaseva i Rakića koju su utakmicu posmatrali sa klupe.


Utakmica je počela u želji domaćih, koji su imali inicijativu, da što pre stignu do gola gostiju. Šansu je najpre imao Grujić, ali je za malo bio neprecizan. Potom je i Đorđević posle solo prodora šutirao dobro iskosa ali gostujući golman bio na visini zadatka. Pokušavali su domaći i šutevima sa distance da ugroze gol Mokrinčana ali je mreža mirovala sve do 32. minuta kada je brzonogi Grujić presekao jednu loptu i u situaciji jedan na jedan rutinski sproveo loptu u mrežu za prednost od 1:0. Nakon toga prvo Toškov pa potom i Vladimir Zečević iz prekida prete šutevima glavom, ali su za malo ostali neprecizni. Pokušavali su i gosti da stignu do gola crveno-plavih ali je fenomenalni Gajinov ostao nesavladan. U nadoknadi vremena gostima je poništen pogodak zbog ofsajda posle neopreznosti odbrane, pa se na sreću po domaćina, na odmor otišlo sa minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu još više šansi koje su zadovoljile ukus navijača kojih je bilo u velikom broju. Imali su i gosti svoje šanse ali je ipak Gajinov odlazio kao pobednik. Možda i najlepši trenutak meča je šansa Dragana Gajinova koji je makazicama pokušao da savlada golmana Kovača, ali je ovaj krajnjim naporima izbacio loptu u korner. Trenutak prevage bio je u 78. minutu nakon što su crveno- plavi uigranu akciju sproveli u delo a Vladimir Zečević petom atraktivno sproveo loptu u mrežu za 2:0 i mirniji nastavak. U 88. minutu posle jednog starta domaćeg igrača i posle gužve koja se stvorila, glavni sudija odlučuje da Ivicu Barbula pošalje ranije sa terena, pa su domaći utakmicu završili sa 10 igrača. Na kraju, utakmica je završena rezultatom 2:0 i bodovi su ostali na Lukarelu.

Veoma bitna pobeda za Aleksandrovčane koji su juče nastupili bez nekoliko standardnih igrača. Borac je ovom pobedom uvećao svoj bodovni saldo i što je mnogo bitnije prekinuo crni niz rezultata. Hvala navijačima na podršci a gostima na fer igri i želimo im puno sreće u nastavku takmičenja.

Fotografije sa jučerašnje utakmice možete pronaći u foto- galeriji ili ovde.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page