top of page

Borac najduže područnoligaš

Dobrodošli u PFL Zrenjanin, dobrodošli u ligu gde FK Borac Aleksandrovo ima trenutno najduži staž i najveće iskustvo, dobrodošli u crveno-plavu ligu. Ovako euforičan uvod teksta svakako zaslužuje jedan klub koji će ove sezone jedanaesti put za redom igrati Područnu fudbalsku ligu Zrenjanin, i po ovoj statistici tek po koji klub bi mogao da im parira u prethodnom periodu. Bez obzira na činjenicu da se sastav lige ozbiljno promenio naspram protekle sezone, situacija se ne bi ništa bitnije menjala jer su crveno-plavi i u prošloj sezoni bili lideri po broju odigranih sezona u PFL Zrenjanin.

Od 16 klubova koji će igrati PFL ove sezone, jedini je Borac jedanaesti put zaredom član ovog takmičenja. Najbliži crveno-plavima jesu fudbaleri Mladosti iz Banatskog Despotovca kojima će ovo biti osma sezona u kontinuitetu. Mladost iz Lukićeva će ove godine odigrati svoju šestu zaredom sezonu u PFL Zrenjanin, a pre ponovnog sticanja statuse područnoligaša, Mladost je dve sezone bila član Vojvođanske lige.

Istu sudbinu doživeo je i Polet iz Nakova kome će ovo biti četvrta uzastopna sezona u PFL Zrenjanin pošto su kao i Mladost iz Lukićeva, posle dve godine napustili viši rang takmičenja. Rusanda i Vojvodina iz Novog Miloševa startuju peti put kao područnoligaši ove sezone. Oba tima su iste godine kao prvaci nižeg ranga takmičenja izborili direktan plasman u PFL Zrenjanin.

Delija je takođe kao iz niže lige dospela u društvo područnoligaša i to pre četiri godine kada su bili drugoplasirani iza FK 2. Oktobar Kumane.

Jedni od najmlađih članova PFL Zrenjanin, uz ovogodišnje novajlije Napredak i ŽFK Banat, svakako jesu ASK i Vojvodina iz Bašaida. Vojvodina je imala nekoliko nastupa u ranijim godinama u PFL Zrenajnin, ali su se oni uglavnom brzo završavali povrtkom u Opštinsku Ligu. Sa druge strane, ASK je debitovao prošle sezone i ostvaio dobar utisak na polusezoni da bi na kraju spašavao status područnoligaša do gotovo poslednjeg kola.

Ostali članovi ovogodišnje lige su sve novajlije iz višeg ranga takmičenja, odnosno iz Vojvođanske lige Istok. Svakako, najzvučnije ime je Budućnost iz Srpske Crnje koja posle 15 godina provedenih u četvrtom rangu takmičenja ovu sezonu počinje u petom. Posle kraćih avantura u višem rangu, novi-stari članovi PFL Zrenjanin su još i Banat iz Čente, ŽAK Kikinda, Krajina iz Krajišnika i Radnički Sutjeska.

Početak nove sezone zakazan je već za predstojeći vikend. Parovi prvog kola su već poznati, a ambicije za većinu timova još uvek nisu u potpunosti jasne. Svakako da nas očekuje još jedna zanimljiva sezona koja će, nadamo se, biti barem podjednako uspešna za crveno-plave iz Aleksandrova kao i onih 11 prethodnih.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page