Bod do titule, korak do sna...

Posle ubedljive pobede proteklog vikenda protiv FK ŽAK, kadeti aleksandrovačkog Borca našli su se u situaciji da im je bod na gostovnaju u Novim Kozarcima dovoljan za prvo mesto i osvajanje kadetske lige. Bez sumnje, jedan od najtežih ispita je pred izabranicima Nikole Delića. Osvajanje bodova na ovom gostovanju garantuje prvo mesto, no prvo mesto može biti osvojeno i u slučaju poraza u Novim Kozarcima, samo pod uslovima da Kozara ne savlada na svom terenu Crvenu Zvezdu iz Ruskog Sela.

Derbi prošlog kola u kojem su snage odmerili Borac i ŽAK pripao je domaćem timu rezultatom 3:0. Posle prvog poluvremena i nekoliko šansi na obe strane, rezultat se nije menjao pa se na odmor odlazi bez golova. Drugi deo utakmice nam donosi mnogo uzbuđenja i već na samom početku stopostotna šansa za goste ali je Aleksandar Puhar uspeo da spreči najgore.

Odmah posle ove propuštene šanse gosti bivaju kažnjeni pogodkom, a strelac za domaće bio je Popov koji se najbolje snašao posle centar šuta.

Krenuli su gosti na sve ili ništa što je ostavilo mnogo prostora aleksandrovčanima koji uspevaju da stvore veliki broj šansi, ali i da postignu još dva pogodka, strelci Mahalbašić i Vukmirović.

Posle ove pobede Borca, ali i poraza 2. Oktobra u Ruskom Selu, trka za prvo mesto spala je na dva imena, Borac i Kozara iz Banatskog Velikog Sela.

Razlika na tabeli je trenutno 3 boda u korist Borca, tako da bi svaki bod osvojen na gostovanju u Novim Kozarcima bio vreadan prvog mesta i titule prvaka kadetske lige. U slučaju da se Borac i Kozara na kraju nađu na deobi prvog mesta sa istim brojem osvojenih bodova, u tom slučaju odlučivao bi međusobni susret koji bi išao na ruku ekipi iz Banatskog Velikog Sela.

Računica je jasna, Borac mora da osvoji barem bod na gostovanju Slobodi kako bi osigurao prvo mesto i izbegao strepnju od rezultata u utakmici između Kozare i Crvene Zvezde.

Utakmica u Novim Kozarcima odigraće se u petak, 28.05.2021. godine sa početkom od 16 časova, dok se utakmica u Banatskom Velikom Selu igra dva dana kasnije. Kao što smo već ranije pisali, sve je u rukama kadeta aleksandrovačkog Borca. Cela sezona je spala u jednu utakmicu i sigurno da će biti velika šteta ukoliko se ova prilika neiskoristi.

Ovom prilikom hoćemo da poželimo puno sreće kadetima na gostovanju u Novim Kozaricima i nadamo se tituli koju dugo isčekujemo na Lukarelu.