top of page

Bitne pobede ali i "kiksevi"

Nastavljamo sa osvrtima na polusezonu koja je za nama. U prethodnom tekstu fokus je bio na prvih šest kola a ukoliko niste do sad pročitali taj tekst, možete to učiniti sada. Na redu su utakmice koje je Borac odigrao u periodu od 7. do 12. kola. Među ovih šest utakmica spada i ona koja se nije odigrala do samog kraja, na Lukarelu protiv ekipe Jedinstva iz Bočara koja će nešto kasnije i odustati od daljeg takmičenja a svi rezultati ostvareni protiv ove ekipe postali su automatski nevažeći.

U ovih šest utakmica, crveno- plavi su ostvarili tri pobede, dva remija i samo jedan poraz. Delovalo je da ekipa u ovom periodu konačno “kliknula“ i da su sve stvari koje nisu valjale od početka prvenstva( a glavni uzrok tome su bile kasne pripreme za prvenstvo) ispravljene i da je konačna igra bila onakva kakvu su svi navijači Borca priželjkivali. Ovaj dobar niz utakmica započet je posle ubedljivo najlošije utakmice crveno-plavih u ovoj sezoni i poraza u Nakovu.


7. kolo – FK Borac (A) - FK Jedinstvo

Iako tri boda osvojena posle ove utakmice su bila veoma kratko uračunata u bodovni saldo Aleksandrovčana zbog kasnijeg istupanja ekipe iz Bočara, na ovu utakmicu ćemo se ipak osvrnuti jer na ovoj utakmici je bilo nekoliko stvari bitnih pomena. Pre svega je to bila igra naših fudbalera, na koje je očigledno uspešno delovala šok terapija iz Nakova. Maksimalno zalaganje i trud od samog starta, bez obzira što je na drugoj strani bila realno nešto slabija ekipa. Protivnik nije potcenjen i do poluvremena je bio već rezultat 2:0 u korist domaćina. Pred kraj poluvremena glavni sudija je isključio dva gostujuća igrača a početkom drugog poluvremena posle povreda još dvojice igrača gostujuće ekipe, glavni sudija donosi odluku o prekidu utakmice. Kako je igra ipak mogla da se nastavi i u tim uslovima, glavni sudija poziva ekipe da se vrate na teren ali je gostujuća ekipa to odbila. Na kraju je utakmica registrovana službenim rezultatom, 3:0 u korist Borca.

Nešto više o ovoj utakmici možete pročitati ovde.


8. kolo – FK Radnički 1911 - FK Borac (A)

U osmom kolu crveno- plavi su gostovali u Jaši Tomić, ekipi koja se u tim trenucima nalazila u vrhu tabele. Iako je domaća ekipa imala ulogu favorita, gostujući tim je odgovornom i igrom bez greške u prvom poluvremenu brzo stekla prednost od dva pogotka. Krajem poluvremena domaća ekipa je i slobodnog udarca uspela da smanji prednost. Do kraja utakmice su konstantnim napadima pokušavali domaći igrači da dođu do povoljnijeg rezultata. Krajem utakmice posle dve odlične kontre crveno- plavi rešavaju pitanje pobednika, konačan rezultat je bio 4:1 u korist Borca.

Bila je to najbolja partija fudbalera Borca od početka sezone, sve je delovalo bez greške, svaka linija tima i svaki igrač koji se nalazio na terenu.

Više o toj utakmici možete pronaći ovde.


9. kolo – FK Borac (A)- FK ASK

U okviru devetog, vanrednog kola Borac je odigrao na Lukarelu utakmicu protiv još jedne ekipe iz vrha tabele. Fudbaleri Borca su i ovoj utakmici pružili jednu veoma dobru partiju uprkos tome što konačan rezultat to baš i ne govori. Meč je završen bez pogodaka, uslovno rečeno kiks crveno- plavih na domaćem terenu ali to bi rekao neko ko nije posmatrao utakmicu. Na drugoj strani je bio veoma dobar protivnik, novajlija u u Područnoj ligi koji se veoma dobro snašao i ovu celu sezonu odigrao na visokom nivou, stoga i ne čudi visoka pozicija na tabeli. Borac jeste u toj utakmici bio za nijansu bolji ali je te srede osim ekipe iz Aradca za protivnika imao i sudiju Radulovića, koji će svoje pravo lice pokazati nekoliko kola kasnije u Kleku, a u ovoj utakmici je sve vreme davao blagu prednost gostujućoj ekipi.

Da li bi u toj utakmici crveno- plavi pobedili da je bilo suđenje ravnoporavno ne znamo i ne možemo da garantujemo ali znamo da gosti ne bi ozbiljnije pripretili, kao što nisu i u ovoj utakmici. Odbrana je delovala odgovorno, kao uostalom i ceo tim ali veoma mali broj šansi u ovako tvrdoj utakmici je ipak neophodno realizovati ukoliko se želi pobeda.

Kompletan izveštaj sa te utakmice možete pročitati ovde.


10. kolo – FK Vojvodina (B) - FK Borac (A)

U narednom kolu Borac je odigrao utakmicu protiv još jedne ekipe koja je do tog momenta beležila zavidne rezultate. Još jedna teška utakmica za crveno- plave ali osokoljeni dobrim igrama u prethodnih nekoliko kola otišli su u Bašaid da se nadigravaju i ostvare što bolji rezultat. Već na početku utakmice je bilo primetno da je ekipa Vojvodine u laganom padu forme, dok su gosti bili u usponu. Bolje su gosti otvorili meč i stvorili nekoliko izglednih šansi ali su sredinom prvog poluvremena posle naivnog poteza Bicoka ostali bez jednog igrača na terenu. Očekivalo se da će domaći tim preuzeti inicijativu a crveno- plavi opredeliti za defanzivu ali je meč nastavljen u ritmu kao da je na terenu ravnopravan broj igrača. Utakmicu je obeležio evrogol Ivančevića za prednost gostiju od 1:0. Domaći su dugo tražili izjednačenje a kada su to konačno uspeli nespretno su reagovali kada je lopta krenula sa centra i već u sledećem napadu je Grujić to iskoristio i ponovo doveo crveno- plave u vođstvo a kasnije se ispostavilo da će to biti i konačan rezultat.

Još jedna veoma dobra partija fudbalera Borca, koji nisu posustali ni kada su ostali sa igračem manje na terenu. Uspeli su da postignu dva pogotka i osvoje tri boda, što veoma retko dešava u bilo kojem rangu fudbala.

Detaljniji izveštaj možete pročitati ovde, dok snimak utakmice možete pogledati ovde.


11. kolo – FK Borac (A) - FK Potisje

Posle velike pobede u Bašaidu, očekivalo se da Borac potvrdi kod kuće taj “brejk“ a na Lukarelo je stizao protivnik po meri, ekipa Potisja iz Knićanina koja je do tog momenta imala 5 pobeda i 5 poraza ali svi ti porazi su doživljeni na gostujućim terenima. Verovatno svi igrači Borca su već pre utakmice upisali tri boda iz razloga što ekipi Potisja nisu prijala gostovanja ali i zato što su crveno- plavi bili u seriji dobrih rezultata ali i igre. Protivnik je potcenjen, šanse se jesu ređale ali se previše ležerno ulazilo u te šanse, stoga i nisu bile realizovane. Gosti su to lukavo kaznili lepim golom iz slobodnjaka krajem prvog poluvremena. U drugom velik pritisak domaćeg tima ali su se gosti dobro branili te je Borac iz ovog meča izvukao svega bod pogotkom Bičanina.

Niz bez poraza jeste nastavljen ali niko na Lukarelu nije bio zadovoljan ovim bodom. Jednostavno je moralo mnogo bolje da se odigra, odgovorno i koncentrisanije od samog početka meča.

Izveštaj sa ovog meča možete pronaći ovde.


12. kolo – FK Mladost (L) - FK Borac (A)

U 12. kolu Aleksandrovčani su otputovali u Lukićevu bez nekolicine igrača. Uprkos tome, i u ovoj utakmici su stvarali prilike ali te prilike nisu rezultirale pogotcima. Utakmica je bila veoma zanimljiva za gledanje, ekipe su uglavnom bile podjednake s tim da su gosti bili nešto konkretniji a domaći tim je čekao pravu priliku za pogodak. Sredinom drugog poluvremena su je i dočekali a to je ujedno bila i jedina ozbiljnija prilika domaćih igrača. Na drugoj strani, gosti su i dalje napadali a u samom finišu meča Grbić je za malo bio neprecizan, pogodio je prečku te je utakmica završena rezultatom 1:0 u korist Mladosti.

Neki realan ishod ove utakmice bi bio remi ali nažalost crveno- plavi su nastavili da promašuju šanse kao i u prošlom kolu te je niz dobrih rezultata prekinut i u ne baš sjajnom raspoloženju se očekivao dolazak lidera na tabeli u sledećem kolu na Lukarelo.

Detaljan izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.

U narednom izveštaju analiziramo utakmice od 13. do 17. kola.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page