top of page

Bez remija na startu nove sezone

Prvo kolo nove takmičarske sezone u Područnoj ligi Zrenajnin započelo je sigurnim pobedama domaćina i favorizovanih ekipa, pa iznenađenja gotovo da nije ni bilo. U svih osam utakmica pobednika smo dobili posle 90 odigranih minuta, a zanimljivo je bilo gotovo na svim terenima, tome u prilog ide i činjenica da su tri utakmice završene sa minimalnim pobedama od 1:0. Postignuto je ukupno 30 pogodaka, čak 9 je viđeno u Sutjesci, a šest u Lukićevu. Domaćini su bili nešto uspešniji pa su slavili u 5 utakmica dok su gosti bili bolji u preostale tri.

Jedina utakmica u premijernom kolu ove sezone koja je odigrana u subotu, odigrana je u Sutjesci gde je Vojvodina iz Novog Miloševa ubedljivo savladala domaći Radnički rezultatom 9:0. Pogodke za gostujuću ekipu postigli su Stojkov (3), Marić (2), Milin (2), Vijoglavin (1) i Josimović (1). Ubedljiva pobeda Vojvodine koja je trenutno prva na tabeli, dok će Radnički ove sezone imati velike probleme da izbori opstanak u PFL Zrenjanin.

Svoju prvu utakmicu u ovoj sezoni odigrao je i aleksandrovački Borac koji je poražen na gostovanju u Česteregu. Domaćin je slavio rezultatom 3:1, a opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.

U Nakovu su se sastali domaći Polet i ASK iz Aradca. Domaćin je slavio sa minimalnih 1:0 pogodkom Feješa u drugom poluvremenu. Opširnije sa ove utakmice možete prošitati ovde.

Malo pogodaka i u Banatskom Despotovcu gde je gostovao Banat iz Čente. Domaćin je sigurnom igrom od početka utakmice diktirao tempo i samo ga je loša realizacija u završnici delila od ubedljivije pobede. Jedini pogodak na meču postigao je Miloš Topalović na startu drugog dela utakmice, dovoljno za sva tri boda na početku nove sezone. U naredmom kolu Mladost će gostovati u Aleksandrovu gde će snage odmeriti sa domaćim Borcem.

Dobar početak nove sezone i za ŽFK Banat. Zrenjaninci su novu sezonu startovali pobedom i ubedljivo protiv Krajine, ekipe koja je prošle sezone ispala iz VFL. Rezultat na kraju ove utakmice glasio je 4:0 za domaći tim, a strelci za Banat bili su Đorić, Nović, Mikić i Šabani.

U ostalim utakmicama ovog prvog kola bez nekih većih iznenađenja. Mladost je na svom terenu u Lukićevu savladala Deliju rezultatom 4:2, ŽAK je bio bolji u duelu sa Vojvodinom u Bašaidu te je slavio sa 3:1, dok je Budućnost iz Srpske Crnje pobedila u Melencima sa minimalnih 1:0.




ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page