top of page

Analiza jesenjeg dela

Proteklog vikenda odigrano je poslednje zvanično kolo Podtučne fudbalske lige u ovoj kalednarskoj godini, što bi ujedno značilo i poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva u kojem smo očekivano videli mnogo uzbuđenja. Nažalost, nisu sve planirane utakmice odigrane. Dva susreta od 120 planiranih nisu dočekala svoj kraj, a zanimljivo je da su u oba susreta učestvovali upravo fudbaleri Aleksandrovačkog Borca (Prvo kolo u Jaši utakmica nije odigrana pošto nije bila prijavljena od strane domaćina, i poslednje kolo dobro poznati prekid). Zahvaljujući lošoj situaciji koja je na snazi u redovima Radničkog i Jaše Tomića, postignuti su zaista rekordni rezultati za ovaj rang takmičenja. a zanimljivo je da je samo jedan susret završen bez postignutih pogodaka.

Jesenji prvak, sasvim zasluženo i očekivno, jeste Omladinac iz Botoša. Botošani su prvi deo sezone završili sa 13 pobeda, sa remijem iz Mužlje i porazom u Knićaninu. Zahvaljujući dobrim rezultatima Omladinac je stekao odličnu bodovnu zalihu naspram svojih prvih pratilaca i ona iznosi 8 bodova.

Na deobi drugog mesta nalaze se Potisje i Crvena Zvezda. Potisje do 10 kola nije znalo za poraz, a od tog gostovanja u Mokrinu pa sve do kraja prvog dela sezone, igrači potisja su čak tri puta pognute glave napuštali teren, što ih je koštalo izglednih šasni da preotmu prvu poziciju Omladincu.

Zanimljivim prvi deo sezone imali su i ruskoselci. Startovali su sa 3 vezane pobede da bi usledila 3 vezana poraza. U narednih 9 utakmica crveno-beli osvajaju 23 boda bez što im je bilo dovoljno da se plasiraju na sam vrh tabele i uključe u borbu za mesto koje vodi u baraž.

Sigurno najbolju formu u drugom delu jesenjeg prvenstva demonstrirali su fudbaleri Mladosti iz Lukićeva. Mladost je očajno počela ovu sezonu osvojivši samo 6 bodova iz prvih 7 utakmica. Ipak, narednih osam utakmica plavo beli iz Lukićeva odrađuju sa maksimalnim učinkom i beleže 8 uzastopnih pobeda što ih dovodi na sam veh tabele.

Od Lehela se više očekivalo od prikazanog. Tek peta pozicija sa već sada velikih 7 bodova zaostatka od baraž pozicije učinak je zeleno belih iz Mužlje koji su pretrpeli najveće promene ekipe pred početak sezone. Isti broj bodova sa istim skorom ostvario je OFK Klek koji je uz Potisje sigurno najprijatnije iznenaženje ovog dela sezone.

Sredinu tabele zaposeli su Rusanda, Vojvodina, Delija, 2. Oktobar i Mladost iz Banatskog Despotovca, a razlika između ovih timova je samo 3 boda.

Na 12. poziciji nalazi se Borac koji od drugog do devetog kola nije znao za pobedu. Finiš jesenjeg dela crveno-plavi su odradili nešto bolje i sakupili važne bodove u grčevitoj borbi za opstanak

Odmah iza Borca nalazi se debitant, Tamiš iz Farkaždina. Zanimljivo je da je Tamiš do sredine prbvog dela sezone imao polovičan učinak što ga je i držalo na sredini tabele. Čini se da kola kreću nizbrdo od osmog kola i poraza od Crvene Zvezde, a od taka do danas, Farkaždinsci su osvojili još samo 4 boda koja im svakako nisu bila dovoljna da se izvuku iz opasne zone.

Polet je dobro počeo ovu sezonu. Demolirali su Radnički sa 13:0 i savladali Mladost iz Lukićeva sa 3:0, i to im je bila poslednja pobeda u ovoj godini pošto u narednih 11 utakmica Polet nije upisao ni jednu pobedu. Slična je situacija i sa Jedinstvom iz Bočara koji je u samo četiri utakmice ostao neporažen, što je apsolutno više nego nedovoljno za beg iz opasne zone.

Radnički je posebna priča ove sezone. Ekipa iz Jaše je prvi deo sezone završila u minisu. Svih 15 utakmica plavo beli iz Jaše su izgubili sa očajnom gol razlikom (10:127). Ipak i pored ovako lošeg učinka vredi otadi svako poštovanje momcima koji brane boje Radničkog pošto ni u jendom trenutku nisu posustali i rešili da odustanu od takmičenja.

Na snazi je zimska pauza koja će trajati do marta meseca. Odlična prilika za sve timove da se saberu i eventualno pojačaju za nastavak sezone koji će dati odgovore na mnoga pitanja. I ako je trenutno pauza, sajt FK Borac Aleksandrovo nastavlja sa radom. O svom planovima i aktivnostima sajta za ovu zimu, uskoro opširnije.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page