top of page

84. rođendan FK Borac Aleksandrovo

Na današnji dan, pre tačno 84 godine, u tada predratnom i tek naseljenom Aleksandrovu, osnovan je fudbalski klub, koji je ujedinio dve različite grupe fudbaslkih istomišljenika i zajedno ih okupio ispod jedne zastave i jednog grba, istog koji i danas predstvalja Aleksandrovo u fudbalskom svetu, na današnji dan, pre tačno 84 godine, osnovan je fudbalski klub Borac.

Iako je kroz istoriju često menjao ime, prolazio kroz dosta teške periode i borio se sa mnogim pošastima koje su pretile da ga ugase, klub je uvek uz pomoć dobrih ljudi i dobre organizacije uspevao da odoli i da iz ovih iskušenja izađe mnogo jači.

Mnoge generacije su prolazile kroz ovaj klub. Mnogi su proveli veći deo svoje karijere noseći crveno-plavi dres. Postoje i dan danas priče i mitovi o pojedincima koji su sami pobeđivali svoje protivnike, ili pak doživljaji koji se uvek rado prepričavaju. Mnogo je dobrih i loših gostovanja, velikih i malih utakmica, sezona za pamćenje ili za zaborav. Postoji mnogo neispričanih priča koje čekaju da budu ispričane, ali postoji i jedna činjenica koju gotovo niko ne može da ospori, da je klub uvek predstavljao Aleksandrovo u dobrom svetlu i da je ovo naselje nadaleko poznato baš upravo po svom fudbalskom klubu.

"Od samog početka, pa sve do danas, cilj Fudbalskog Kluba Borac uvek je bio isti. Želja svih u klubu i oko njega bila je da momci iz Aleksandrova igraju za svoj klub. Koliko god to u današnjim vremenima bilo teško i neostvarljivo, taj cilj se neće menjati dokle god je kluba i Aleksandrova. Poenta kluba u malim sredinama upravo i jeste ta, zbog toga su tribine na Lukarelu uvek popunjene i zbog toga se lopta i danas kotrlja selom po ceo dan, kao i nekada te 1938. godine."


Više o samoj istoriji kluba možete pronaći na ovom sajtu pod sekcijom Istorijat

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page