top of page

13 golova u Nakovu, derbi Ruskoselcima...

Završeno je drugo kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin. Rezultati su manje više očekivani, a u ovom kolu, za razliku od prethodnog, domaćini su uglavnom dominirali. Najviše golova postignuto je u Nakovu i to čak 13, dok je u duelu 2. Oktobra i Lehela postignut samo jedan pogodak, ali krenimo redom...

Derbi drugog kola opravdao je očekivanja, pa su svi prisutni na aleksandrovačkom Lukarelu uživali u dobrom fudbalu. I ove godine, kao i prošle, bodove iz Aleksandrova odnela je Crvena Zvezda iz Ruskog Sela. Vodili su gosti sa 2:0 posle prvih 45. minuta. U nastavku su livađani golovima Brakusa i Ćulafića stigli do izjednačenja. Taman kad se činilo da bi crveno-plavi i mogli do sva tri boda, iskusniji gosti uspevaju da postignu i treći, kasnije ispostaviće se i poslednji pogodak na ovoj utakmici.


Interesantno je bilo i u Mokrinu gde je domaći Delija uspela da preokrene i savlada nezgodnog protivnika iz Lukićeva. Ovo je drugi vezani poraz Mladosti u ovoj sezoni, a u narednom kolu u goste im stiže Borac iz Aleksandrova.


Prava goleada viđena je u Nakovu. Domaći polet je deklasirao Radnički iz Jaše Tomić rezultatom 13:0. Ipak, vrednost ove ubedljive pobede Poleta svakako umanjuje činjenica da su gosti došli sa samo 9 igrača, tako da je domaći tim imao izuzetno veliku prednost tokom cele utakmice.


Ubedljivu pobedu upisao je i OFK Klek. Rezultatom 5:0 savladana je Mladost iz Banatskog Despotovca. Golove za Klečani postigli su Čurović (3 pogodka), Škorić i Viskup. Ovom pobedom Klečani su se domogli gornjeg dela tabele, a u sledećem kolu gostovaće Radničkom u Jaši.


Potisje je stiglo i do druge vezane pobede ove sezone. Ovoga puta, crveno-plavi iz Knićanina bili su bolji od Rusande iz Melenaca rezultatom 3:1. Strelci za Potisje bili su Kodić, Stanković i rezervista Marinković. Sve golove Potisje je postiglo u poslednjih dvadeset minuta utakmice, sve do tada gosti iz Melenaca su imali minimalno vojdstvo.


Prvu pobedu u novoj sezoni ostvario je i Omladinac iz Botoša. Favorizovni Omladinac rutinski je savladao Jedinstvo iz Bočara rezultatom 3:0. Rano su domaći poveli golov Novkovića. Isti igrač je povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Spalević u finišu utakmice. Ovom pobedom Omaldinac se plasirao na 5. poziciju na tabeli, dok Jedinstvo ostaje na samom dnu.


Kao što smo već rekli, najmanje pogodaka viđeno je na utakmici 2. Oktobra i Lehela. Pogodak za domaćina postigao je Stefan Sekulić posle centar šuta Milosavljeva. Upravo je Milosavljev imao šansu da poveća pobedu svog tima, ali je bio neprecizan sa bele tačke tako da se rezultat do kraja nije menjao.


U poslednjoj utakmici drugog kola Vojvodina je slavila na gostovanju u Farkaždinu rezultatom 3:1. Debitant u područnoj ligi nije uspeo da nastavi pobednički niz posle prve, istorijske pobede u prošlom kolu. Uprkos porazu, Tamiš ostaje na sredini tabele gde im društvo pravi upravo Vojvodina iz Novog Miloševa.


Posle drugog kola samo tri tima imaju maksimalan učinak od 2 pobede, isti broj ekipa nije uspeo da osvoji niti jedan bod u ovoj sezoni. Nova šansa za sve timove biće narednog vikenda kada se igraju utakmice trećeg kola PFL Zrenjanin.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page